Ontdek de voordelen van elektrisch rijden

Elektrisch rijden is beter voor het milieu! Elektrische auto’s produceren geen stikstofoxiden en fijnstof, en stoten minder CO2 uit bij zowel de productie als tijdens het rijden. Wanneer je hem dan ook nog oplaadt met zelf opgewekte en/of groene stroom ben je dubbel goed bezig! Wist je trouwens dat Aiways zelfs tegen 2027 zijn carbon footprint wil laten voldoen aan de Europese norm? Tijdens de transportdag op de Klimaatconferentie van Glasgow 2021 (COP26) is het tempo van de transitie naar emissievrije voertuigen voor 2040 vastgesteld. Aiways levert een positieve bijdrage en geeft het goede voorbeeld door uitsluitend emissievrije voertuigen te leveren. Daarnaast blijft het bedrijf actief de vraag naar elektrische voertuigen op alle markten stimuleren.

Een 100% elektrische Aiways wagen aan het opladen aan een wallbox thuis

Elektrisch rijden is duurzamer en voordelig.

Steeds meer mensen in België ontdekken elektrisch rijden en zij maken de overstap van een benzineauto naar een 100% elektrische auto. Waarom is elektrisch zo populair? Het is natuurlijk veel duurzamer in gebruik door nul CO2-uitstoot bij het rijden. In de praktijk levert elektrisch rijden ook flink wat voordeel op. En niet alleen door defiscale voordelen. Wilt u weten of elektrisch rijden interessant voor u is? Plan een gesprek met één van onze EV-experts.

Een elektrische wagen van Aiways aan het opladen aan een publieke laadpaal

Elektrisch rijden = duurzaam rijden

Met een elektrische auto rij je emissievrij. Dus je stoot geen schadelijke CO2 uit die een enorme impact heeft op het klimaat en het milieu. Wat veel mensen niet weten is dat elektrisch rijden ook leidt tot minder uitstoot van fijnstof.

Dat zit zo: iedere auto stoot fijnstof uit door slijtage aan de remmen. Een elektrische auto heeft een tot 40% lagere uitstoot van fijnstof dan een benzineauto. Dat komt omdat een elektrische auto door minder slijtage aan de remmen heeft door regenereren bij het remmen. Nog duurzamer wordt het natuurlijk wanneer je de elektrische auto oplaadt met groene stroom in plaats van het gebruik van fossiele brandstof.

Elektrisch rijden = voordelig rijden

Met elektrische auto betaal je geen BIV bij de aanschaf en geen wegenbelasting. Wanneer je een auto least of zakelijk rijdt, ken je wellicht ook de fiscale voordelen. 

De kosten per kilometer zijn ook lager bij een elektrische auto. Met een zuinige benzineauto ben je nog steeds 2,5 keer zo duur uit per kilometer dan bij elektrisch rijden met thuis-opladen. Wat elektrisch rijden ook voordelig maakt is dat je aanzienlijk minder onderhoudskosten hebt. Zo hoef je met de Aiways U5 maar eens per 100.000 km voor een grote onderhoudsbeurt naar de garage. En dat scheelt enorm in de kosten! Echter raden we wel aan om minstens jaarlijks de remmen van uw voertuig te laten controleren in een Cardoen-vestiging van uw keuze

100% elektrische auto, Aiways U5

De zekerheid van Aiways

Aiways focust op innovatie voor veiligheid en zekerheid. Daarom heeft de U5 pas na 100.000 kilometer een grote onderhoudsbeurt nodig. We bieden een unieke garantie op de batterijcapaciteit van 75% na 8 jaar. Met de stalen constructie van de carrosserie en sandwich structuur batterij bieden we meer veiligheid dan andere auto-accusets. De unieke meerlaagse structuur voegt een isolatieschild toe tussen de batterijmodule en de koelplaat. 

Mocht er toch eens snel onderhoud nodig zijn aan uw Aiways, dan is er altijd een Cardoen vestiging in uw buurt. En natuurlijk heeft het Europese Aiways centrum meer dan 600 reserveonderdelen op voorraad.

100% elektrische Aiways, aan het rijden, een oase van rust

Ervaar zelf de Aiways U5

We kunnen je van alles vertellen over de Aiways U5. En dat doen we natuurlijk graag. Wanneer je een testrit maakt in de U5, kan je het comfort en rijplezier van de U5 zelf ervaren.