Aiways : een vernieuwend EV-only merk

Aiways is opgericht in 2017 met als missie om de uitdagingen in mobiliteit van morgen op te lossen en de overgang naar elektrisch rijden in de auto-industrie aan te jagen.

De ontwikkeling van de Aiways U5 startte met een wit vel papier en het idee om elektrisch rijden zo gemakkelijk, aangenaam en voordelig mogelijk te maken. Van het bestelproces tot en met het rijden.

Enkele jaren later omvat het wereldwijde Aiways-netwerk een zeer innovatieve, gedigitaliseerde fabriek in Shangrao met een jaarlijkse capaciteit van 300.000 voertuigen, een R&D-centrum, een designcentrum en een batterijenfabriek om onze auto’s en klantenervaring nog beter te maken.

De elektrische Aiways U5 Dark Grey frontaal zicht
Een permanent magnetische, synchrone elektromotor ontwikkeld voor deze nieuwe EV, Aiways U5

Focus op innovatie

Het Aiways R&D-team werkt dagelijks aan het verbeteren van de techniek. Zo is de kooicarrosserie van de Aiways U5 ’s werelds eerste carrosserieconstructie gebaseerd op een “stalen bovenzijde – aluminium onder”-principe.

We ontwikkelden zelf een permanent magnetische, synchrone elektromotor voor maximale efficiëntie. Ons unieke Battery Pack met gepatenteerde sandwichstructuur zorgt daarnaast voor extra veiligheid. Om effectief en efficiënt nieuwe modellen te ontwikkelen gebruiken we ons aluminium-stalen MAS-platform (More Adaptable Structure), een eigen ontwikkeling van Aiways.

Een duurzaam productieproces

Ons gehele productieproces wordt constant verder ontwikkeld in samenwerking met het Duitse ABB, een toonaangevende partner in productieprocessen. Dit leidt onder meer tot een reductie van verspilde materialen in de productie tot bijna nul. 

We voorkomen verspilling van kostbare materialen door een constante monitoring van ons gedigitaliseerde productieproces. We werken samen met externe partners om compleet vervangen accupakketten weer te refurbishen/optimaliseren en voor verschillende doeleinden weer in te zetten voor een (groene) cyclus. In de fabriekslocaties recyclen we gebruikt water en zetten dit opnieuw in bij de productie.

Aiways U5 gemaakt via een duurzaam productieproces
Aiways U5 vlot rijdende auto

Toegankelijke techniek voor optimaal comfort

De Aiways U5 combineert een hele reeks actieve en passieve veiligheidssystemen en comfortfuncties. Standaard uitgerust met 12 ultrasone radars, 5 HD-camera’s, 3 millimetergolfradars en 2 binnencamera’s, waardoor rondomrond digitaal zicht mogelijk is.

De verschillende sensoren en camera’s detecteren wegen, voertuigen, voetgangers en obstakels – en helpen botsingen te voorkomen. Bovendien helpen 6 airbags en meerdere geavanceerde veiligheidssystemen je te beschermen. Het passagierscompartiment voldoet aan de 5-sterrenvereisten van de Euro NCAP, met andere veiligheidsvoorzieningen die diefstal voorkomen en hulp bieden in geval van nood. Ook is de U5 klaar voor autonoom rijden (L2 +).

De zekerheid van Aiways

Aiways focust op innovatie voor veiligheid en zekerheid. Daarom heeft de U5 pas na 100.000 kilometer een grote onderhoudsbeurt nodig. We bieden een unieke garantie op 75% batterijcapaciteit na 8 jaar. Met de stalen constructie van de carrosserie en sandwichstructuurbatterij bieden we meer veiligheid dan andere auto-accusets. De unieke meerlaagse structuur voegt een isolatieschild toe tussen de batterijmodule en de koelplaat. 

Mocht er toch een keer snel onderhoud nodig zijn aan uw Aiways, dan is er altijd een service-partner in de buurt dankzij ons partnership met Profile. En natuurlijk het Europese Aiways centrum met meer dan 600 reserveonderdelen op voorraad.

100% elektrische Aiways, aan het rijden, een oase van rust

Ervaar zelf de Aiways U5

We kunnen je van alles vertellen over de Aiways U5. En dat doen we natuurlijk graag. Wanneer je een testrit maakt in de U5, kan je het comfort en rijplezier van de U5 zelf ervaren.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws omtrent Aiways.