Aiways U6 winter test

Toekomstige en volledig nieuwe Aiways U6 SUV Coupé slaagt in uitdagende wintertest

Aiways heeft drie maanden van slopende wintertests met de U6 SUV-Coupé, achter de rug. Tijdens deze uitgebreide technische oefening werden de prestaties van het batterij-elektrische voertuig in extreme koude onderzocht. Het voertuig onderging tests van de kracht-, stuur-, rem-, ophangings- en elektrische systemen en een uithoudingsrit van 15.000 kilometer bij temperaturen onder min 30 graden Celsius.

De tests vonden plaats in Heihe, in de noordoostelijke provincie Heilongjiang in China. Daar waren een reeks veeleisende wegen en extreem winterweer voorhanden. Deze locatie, dicht bij de uitlopers van het Kleine Khingan-gebergte, bood toegang tot kronkelende alpenroutes, snelle rechte stukken en stadsritten om de U6 SUV-Coupé in de meest intense omstandigheden aan uitdagende rijervaringen in de echte wereld te onderwerpen.

Betrouwbaarheid is een cruciale factor voor de prestaties van elektrische accuvoertuigen in koude omstandigheden. Tijdens wintertests werd de Aiways U6 SUV-Coupé gedurende langere periodes in extreme kou achtergelaten om zijn koudstart- en oplaadcapaciteiten bij lage temperaturen te controleren. Het voertuig maakt gebruik van een Battery Management System (BMS) met thermische controle om optimale prestaties van de batterij te leveren. Zelfs in dergelijke barre winterse omstandigheden. Het recupereert afvalwarmte van de elektrische motor om de cabine te verwarmen, waardoor de batterij minder wordt belast en de actieradius behouden blijft.

Aiways U6 wintertest

Extreme kou heeft niet alleen gevolgen voor de prestaties van de batterij, de ingenieurs van Aiways besteedden tijdens de tests ook bijzondere aandacht aan de duurzaamheid van de elektrische circuits, de verwarmings- en airconditioningsystemen, de lakafwerking en de raamafdichtingen. De Aiways U6 SUV-Coupé presteerde in elke test goed, voldeed aan de verwachte hoge normen en garandeerde een uitstekende product betrouwbaarheid.

De verminderde tractie van ijs en sneeuw benadrukte het belang van de controle- en stabiliteitssystemen van het voertuig en stelde de ingenieurs in staat zich te concentreren op de veiligheidssystemen van het voertuig. Het Elektronisch Stabiliteits Programma (ESP) van het nieuwe model werd getest en afgesteld op verschillende oppervlakken met weinig tractie tijdens het optrekken, het vertragen en het nemen van bochten. De wegligging werd vergeleken met die van vijf gangbare winterbanden om de prestaties in reële omstandigheden nog te verbeteren. De ESP-kalibratie zal deel blijven uitmaken van de volgende fase in de ontwikkeling van de Aiways U6 SUV-Coupé, samen met aanpassingen aan het antiblokkeerremsysteem (ABS) en het tractiecontrolesysteem (TCS).

Aiways U6 wintertest

Gebruikersgemak staat voorop bij de productontwikkeling van Aiways, en elk element van de wintertest is gericht op het leveren van een uitstekende gebruikerservaring voor toekomstige eigenaars van de nieuwe Aiways U6 SUV-Coupé. Verbeterde oplaadsnelheden, een langere levensduur van de batterij en een uitstekende actieradius zijn cruciale factoren bij het gebruik van een batterij-elektrisch voertuig, en deze sterke prestaties in alle elementen van de wintertest illustreren de technische expertise van Aiways.

Wintertesten zijn slechts één fase in de ontwikkeling van Aiways’ producten. De U6 SUV-Coupé heeft al strenge tests ondergaan in andere zware natuurlijke omgevingen om talrijke vitale functies zoals watermanagement en elektromagnetische compatibiliteit te perfectioneren.

De U6 SUV-Coupé zal in het derde kwartaal van 2022 op de binnenlandse en internationale markten van Aiways worden verkocht met als doel meer mensen warm te maken voor eco-mobiliteit met zijn opvallende styling, hightech interieur en concurrerende prijs.

Deel dit artikel

Ervaar zelf de Aiways U5

We kunnen je van alles vertellen over de Aiways U5. En dat doen we natuurlijk graag. Wanneer je een proefrit maakt in de U5 kan je het comfort en rijplezier van de U5 zelf ervaren.